Безуханова към младите: Приемете България за кауза

С тези думи  Саша Безуханова, директор направление „Публична администрация” в Хюлет-Пакард за Развиващи се пазари, откри първия дискусионен панел на провеждащия се днес кариерен форум „Кариера в България. Защо не?“.
Организаторите на форума са се фокусирали изцяло във включването на младите хора, завършили в чужбина, към различни социални каузи.
Интер Експо Център днес среща млади и амбициозни момчета и момичета, твърдо решили да се реализират в родната си страна и корпорациите лидери в бизнеса.
Икономиката на България днес е такава именно заради нашата генерация, с всичките й кривини, които вие критикувате – продължи обръщението си към младите Безуханова.
Вие обаче имате шанса, че сте образовани в чужбина, имали сте контакти с хора от цял свят и можете да създадете една нова България! Можете да реализирате мечтите си в съюз с големите корпорации, защото средата днес го позволява. Успехът днес има две измерения – креативността, възможността да твориш и доброто разбиране на стандартите за световно развитие. За да се реализирате в стандартите на този процес вие сте най-добре екипираните хора, каза тя.
Приемете България за кауза, това е единственият начин заедно да бъдем успешни. Ние заедно трябва да се погрижим България да има справедлива оценка отвън, защото няма как да правиш петзвездна кариера в двузвездна дестинация! Това е обща наша задача. Имайте самочувствие да правите това, което е важно лично за вас, независимо че може да ви изглежда утопично или нереално. Не търсете бърза кариера. Всички имат нужда от пари и време, но не правете компромиси с изконните ценности. Единственият начин да успеете в живота и да бъдете щастливи хора е да се занимавате с нещата, които истински обичате! Обичайки себе си, ще създавате добри съюзи и не забравяйте, че България трябва да е наша обща задача!, продължи Безуханова.
Събитието бе открито от президента на Република България Росен Плевнелинев, който посочи, че според статистиката днес има над 25 000 български студенти в чужбина.
Аз искам българската държава да се интересува от тях, да има база данни за тях, да поддържа контакт с тях. Аз се боря за една модерна и успяваща България, регионален лидер, но и уютен дом за българите – добро име в Европа и по света. Съзнавам обаче, че икономическото развитие е в основата на всяко друго развитие и затова искам да създадем най-добрата бизнес среда в Югоизточна Европа! С целенасочени усилия и с потенциала на младите хора категорично можем да го постигнем, каза Плевнелиев.
Днешният форум в Интер Експо Център се доказа като успешна инициатива, която със сигурност ще реализира множество успешни кариери в страната ни.

finansi

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *