Бензиностанция за Гинес ще вдига в София варненецът Марешки

Бензиностанцията на VM Petroleum в българската столица е планирана да бъде една от най-големите в света, като се разгледа критерият брой коли, зареждащи едновременно. Така бизнесменът Веселин Марешки ще опита да влезе в рекордите на Гинес с най-голямата бензиностанция в София, в която едновременно ще се обслужват 50 коли.

От екипа на варненския предприемач съобщават, че вече са направили запитване с експерти от Гинес и очакват да получат ясните критерии за определяне на най-големите бензиностанции в света.  Иначе тази бензиностанция в София в момента е на етап проектиране, като е предвидено тя да заработи близо след година – ноември 2016-та.
Горивата в нея ще се продават по цените, утвърдени от VM Petroleum в цялата страна. Към вчерашната дата те са 1,71 лв. за литър дизел, 1,78 лв. за литър А95,0,74 лв. за литър газ и 0,79 лв. за килограм метан.
За сравнение – в столицата и голяма част от страната дизелът се продава на 1,99 лв. за литър, бензинът за 2,02 лв за литър А95, газта – за 0,99 лв. за литър, а средната цена на метана в страната е 1,22 лв за килограм, заявиха още от екипа на Марешки.  Той и екипът му твърдят, че са намерили решения за подобряване на лошия икономически статус на българина, при това бързо и лесно.
Практиката ни показа, че много бързо и лесно може да се повиши покупателната способност на сегашните заплати на хората и едновременно с това да се търси решение как да се вдигнат. Ако един човек спести 50 лв. от гориво месечно и взима заплата 500 лв., реално тя се е повишила с 10%„, заявява Веселин Марешки.

Милен АТАНАСОВ

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *