Бие първият училищен звънец

Всяко училище може само да прецени в колко часа ще започнат ритуалите, уточни заместник министърът на образованието Милена Дамянова.
Националният трибагреник ще бъде издигнат под звуците на химна и по традиция първолаците ще прекрачат първи училищния праг. Тази година се очаква те да са около 63 хиляди.
За първи път от новата учебна година в училище ще „влязат“ електронните учебници. Учителите ще могат да използват първото поколение от електронни учебници. Първата им версия включва 45 заглавия – от буквара за най-малките, до езиковите учебници за осмокласниците.
В електронните учебници е включен целият задължителен учебен материал от традиционните хартиени учебници. Те съдържат и допълнителни материали – изображения, таблици, упражнения, тестове, видеофилми, музика, снимки, схеми, географски карти.
Учениците ще могат да получат по два комплекта с безплатни учебници, за да олекнат раниците им.Сега право на безплатни учебници имат всички ученици от първи до седми клас в държавните, общинските и частните училища.
Пет „зелени вълни“ ще осигурят от КАТ- София за първия учебен ден между 8 и 9 часа.
Със сирени в памет на загиналите деца при пътни инциденти ще започне първият учебен ден в Бургас. Инициативата е на близките на 12-годишната Валя, която загина нелепо, след като беше блъсната от кола на пешеходна пътека. В морския град сирените ще бъдат включени 5 минути преди 9 часа. Целта е да се привлече вниманието на шофьорите за да пазят децата на пътя.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *