Бизнесът иска програми за излизане от кризата

До няколко седмици Фонд на фондовете ще предостави нов гаранционен продукт от 170 млн. лева гаранции на банките, като се очаква в следващата една година те да обезпечат портфейл от 850 млн. лева кредити в подкрепа на фирми, стартъпи, социални групи, фондове за градска среда.Бизнесът иска програми за излизане от кризата, информира dnes.bg.

Задава се нова икономическа криза, първите белези ще усетим през ...

Тази гаранционна схема е специално създадена, за да отговори на ликвидните нужди на малките и средни предприятия в момента на криза. Това ще са предимно оборотни средства, предоставени под формата на дългосрочни кредити за срок до 10 години.

Предстои ли нова световна икономическа криза? | Искра.бг

Друга мярка в помощ на бизнеса е вече придобилата популярност като 60/40.

„В други страни има 70-80% заплащане, но не и 100%, което е сборът от 60+40. Забелязах мнения при синдикатите, които не се различават от нашите. Важно е и как ще се подготвим, за да започнем работа след кризисните месеци“. Това каза за „Денят ON AIR“ зам.-председателят на АИКБ Никола Зикатанов.

По думите му трябва да се разработят програми за излизане от кризата.Бизнесът иска програми за излизане от кризата.

Застрахователи с положителен финансов резултат за изминалата ...

„Искаме разрешаване дейността на малки хотели при стриктно спазване на изискванията. Логистичните бази трябва да се дефинират като критична инфраструктура“, коментира той за Bulgaria ON AIR.

„Бизнесът е различен, според сектори, както и състоянието на предприятията. Ако някой може да отговори на въпроса колко ще продължи пандемията… аз не мога. Ние искаме в този определен бюджет да има преформатиране на средствата и това да става правилно. Немалко от освободените работници нямат право на обезщетение“, посочи още зам.-председателят на АИКБ.

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *