Бил Гейтс: Пандемията върна света с 25 години назад

Пандемията от коронавирус спря 25-годишен напредък в борбата с бедността и заболяванията. Това заяви милиардерът и основател на Microsoft Бил Гейтс, цитиран от Business Insider.

Снимка: iStock

Фондация „Бил и Мелинда Гейтс“ публикуваха доклад, който показва, според почти всеки показател, че светът се връща назад в опитите си да изпълни целите за устойчиво развитие на ООН за справяне с бедността и намаляване на неравенството, информира infostock.bg.

Напредъкът не само е спрял, но и се движи в обратната посока в разрешаването на проблеми като изваждане на хората от бедност и подобряване на условията на жените и децата по света.

Крайната бедност се увеличи със 7% заради пандемията, според ежегодното изследване на фондацията Goalkeepers.

Наука :: Гейтс оспори теорията на Тръмп за скорошна Covid-ваксина :: Economic.bg – Икономическият портал – Новини, икономика, бизнес, компании, финанси, пазари, работа, интервю, анализ

преди 12 часа

Имунизационното покритие, една от мерките как здравните системи функционират, се срина до нива, невиждани от 90-те г. на миналия век, или „с други думи, ние се върнахме около 25 г. за 25 седмици“, подчертават от фондацията и предупреждават, че е от изключително значение това, което светът ще предприеме през следващите месеци.

Събраната информация също показва, че икономическият спад вследствие на пандемията засилва неравенството и хората, които живеят в крайна бедност, са особено тежко засегнати.

В проучването, което Бил и Мелинда Гейтс подготвят всяка година от 2017 г., се призовава за световно сътрудничество в разработването на диагностики, ваксини и лечения, бързо производство на тестове и дози и доставяне на тези инструменти на основата на нужда, а не на финансови възможности.

Бил Гейтс: Светът ще става по-добър | Начало | DW | 11.02.2013
 „Това е споделена световна криза, която изисква споделен глобален отговор“ пишат Бил и Мелинда Гейтс.

Ако светът се сдобие с успешна ваксина срещу коронавируса и бъде разпространена през следващите 18 месеца, може да се върне ситуацията от преди пандемията до една или две години.

Как Бил Гейтс замени Джордж Сорос като "враг №1 на тутраканската селищна система"

След 20 г. продължителен напредък почти 37 милиона души тази година живеят в крайна бедност, или с по-малко от 1,90 долара на ден.

 

 

 

 

 

 

financebg.com

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *