Бисерите „Б.Б.” през 2011 година

EconomyNews.bg е събрал на едно място по-необичайната гледна точка на премиера Бойко Борисов по тези и други въпроси.
 
За еврозоната
„Колкото и да ми е неприятно това, което се случва в САЩ, Италия и Испания, управлението на тези държави трябва да приеме българския модел. Фискална дисциплина, пакт за финансова стабилност.”, препоръка към държавите, които не харчат умерено парите си
„Вече еврозоната трябва да се промени, да станат дисциплинирани и да си направят дефицитите такива, каквито са в България – едва тогава бихме се присъедини към Еврозоната”, обяснява премиерът истинската причина, поради която България се дърпа от Еврозоната.
„По-добре да го вдигаш, отколкото да ти пада”. Това казва премиерът по повод, че агенция Standard&Poor’s потвърди суверенния кредитен рейтинг на България на BBB/A-3 със стабилна перспектива.
За овцете и за картофите
„Знаете ли колко много се търсят овчари в момента?! Агнешкото в цяла Европа е кът. А родните студенти се дърпат да стават овчари, защото били IT специалисти”, съвет към българските студенти за по-добро бъдеще.
„Трябва да се сложат на тъмно /б.р. картофите/, след това малко с мотиката се копае, слагат се и толкова пустеещи земи всеки може да си насади”, премиерът обяснява тънкостите при отглеждане на картофи
„Те и 2000% да порасне цената на картофите мен специално и моето семейство, и много, сигурно стотици, хиляди семейства това не ги касае”, по повод поскъпването с 200% на картофите
За левскарчетата
„Ето Гонзо, нека си признае, последния път доведе там 4 левскарчета срещу нашите „тигри” от Бистрица и ги бихме 18:12”, за една от многобройните победи на ФК „Витоша” (Бистрица) 1958.
За българите и българките
„Мойте (кучета) са страхотни, но са точно като българите – здраво трябва да се държат.“, обобщение на премиера след поклонението пред мощите на Св. Йоан Кръстител
„Ние самураи си нямаме, но си имаме българки, които са доста по-опасни от тях”, реплика на премиера в Токио.
За личния живот и за навиците
„Ето, качете се горе в спалнята и разгледайте. И ако намерите едни гащи, или една женска дреха, или нещо, кажете ми “Хасан”, премиерът потвърждава вярванията, че е „сам като куче” преди рождения си ден.
„В понеделник не се бръсна, не си режа ноктите и не давам пари. Открай време е така… Има неща, които не се правят.”, Бойко Борисов споделя понеделнишките си навици.
За строителството
„Ако в следващите десет години автомагистрала „Хемус“ не бъде построена, Варна ще си остане едно село, защото АМ „Хемус” освен инфраструктурна, има и урбанизационна функция.”
„Колкото и да им е мъчно на някои от вас, вие знаете кои са, колкото и да ви е яд, ще строим повече”. При откриване на обновената зала „България”.
За смелостта на мъжете
„Съмнявам се, че “правещите се на мъже” имат куража да заколят прасе. Много пъти съм колил прасе на село, защото Банкя беше едно село, коленето на прасе е едно доказателство, че си мъж. Аз съм реален човек, живея в България и знам как живеят българите в България“. Това според премиера е един от начините да се докажеш като мъж.
За шистовия газ и зърнопроизводителите
„Изрично ви предупредих, че нищо няма да се случи, ако не ме дразните. Така че, продължавайте така – може да го подпишем на инат накрая”, към протестиращите срещу шистовия газ в Добруджа.
„Те си правят Коледа предварително. И много се радвам за тази социална политика на босовете в земеделието, защото като гледам танци, хоро, кебапчета, пържоли, кюфтаци, музика, певци – това са Коледни празници.”, за различния празничен календар на зърнопроизводителите.
„Изобщо да не си мислят, че с протест ще ме уплашат, на другия ден давам оставката, като искат протести… Да си изберат такива като Сергей Станишев, Иван Костов и Жан Виденов да фалират държавата.”, към протестиращите зърнопроизводители.
За тероризма и за дюнерите
„Арабският свят прави бизнес в България – на всеки ъгъл има дюнер… Надяваме се да го отчитат хората, които вземат решение за подобни актове”, коментар по повод атентатът на московското летище Домодедово.
В допълнение ето нещо, което са открили от агенция БГНЕС:
Един ден Господ събрал лидерите на САЩ, Русия и България Барак Обама, Владимир Путин и Бойко Борисов, и им съобщил, че човечеството ще бъде заличено след 10 дни. След което ги изпратил да я съобщят на народа си.
Барак Обама направил видео обръщение към американците и казал : „Американци имам една добра и една лоша новина. Добрата новина е, че има Господ, а лошата е, че света ще бъде унищожен след 10 дни. Нека да посрещнем апокалипсиса, като истинска нация с достойнстово“. Владимир Путин също направил изявление и казал следното : „Другари, имам две лоши новини за вас. Първата е, че има Господ, а втората е, че светът ще бъде унищожен след 10 дни. Нека да посрещнем апокалипсиса, като истинска нация с достойнство“. Бойко Борисов също направил изявление и казал с усмивка : „Драги сънародници, имам две добри новини. Първата е,  че има Господ, а втората е, че ще управлявам до края на света“.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *