Биткойнът отново премина границата от 10 хил. долара

Биткойнът се върна към цена от над 10 хил. долара, пише Bloomberg.

Скорошната инерция, набрана от криптовалутата, доведе до преминаването на психологическата граница тази неделя, като това се случи за първи път от октомври насам според Bitstamp.Биткойнът отново премина границата от 10 хил. долара.

Резултат с изображение за „БИТКОЙН“

Стойността се покачи с 2,6% до 10189 долара, а от началото на годината цената на биткойна е с 40% нагоре.

Достигането на петцифрената сума се случва в момент, в който акциите се радват на рали, което доведе до нови върхове за индекса S&P 500, тъй като намаляват опасенията, че коронавирусът ще засегне глобалния растеж, информира investor.bg.

Резултат с изображение за „БИТКОЙН“

“Ралито е част от по-голямата привлекателност на рисковите активи, докато расте оптимизимът, че влиянието на коронавируса може да бъде ограничено до първото тримесечие, както и заради оптимизима, че Китай ще се отнесе добре със САЩ по време на втората фаза на търговските преговори”, коментира Ед Моя, старши пазарен анализатор в Oanda.

Криптовалутите са във възходяща тенденция през годината, тъй като някои анализатори и ентусиасти по отношение на дигиталните активи предполагат, че ще спечелят, като заложат на подобни убежища, предвид продължаващите геополитически притеснения.Биткойнът отново премина границата от 10 хил. долара.

Резултат с изображение за „БИТКОЙН“

Биткойнът достигна най-високата си стойност от почти 20 хил. долара през декември 2017 г. и завърши същата година с около 1400% ръст на стойността, тъй като криптовалутите набраха популярност. В рамките на следващата година обаче биткойнът преживя 74% спад, преди да се възстанови с почти 100% през 2019 г.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *