Биткойнът пропадна под 9 хил. долара

Биткойнът отново пропадна под 9 хил. долара заради японските регулаториСнимка: Архив Ройтерс

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Биткойнът пропадна под нивото от 9 хил. долара в четвъртък след новините за засилващ се контрол върху криптовалутите от страна на японските регулатори, съобщава CNBC.

 

Най-популярните цифрови пари поевтиняват с 2,65% към 21:30 часа българско време до 8659,46 долара за брой по данни на Coindesk. Биткойнът губи позиции от краткосрочния си връх от 11 660 долара, който успя да достигне по-рано през този месец.

Японската агенция за финансови услуги планира да издаде предупреждение срещу платформата за търговия с криптовалути Binance заради това, че оперира в страната без регистрация, съобщи Ройтерс. Ако Binance не вземе предвид предупреждението, агенцията ще сигнализира органите на реда.

„Ние сме в конструктивен диагол с Японската агенция за финансови услуги и не сме получавали до сега от тях никакви разпореждания“, написа в Tweeter Чампен Джао, изпълнителен директор на Binance, която е и една от най-големите платформи за търговия с криптовалута в света.

Японската национална полицейска агенция е установила 149 случая на хакерски атаки през миналата година, насочени към криптовалути, като общите загуби от тях се оценяват на 662,4 млн. йени (6,3 млн. долара), включващи предимно рипъл.

В понеделник Японската агенция за финансови услуги заяви, че е провела кръгла маса по темата за блокчейн с регулатори и представители на местните власти от Синагапур и Канада. Дневният ред на заседанието, което е било със затворени врати, е включвало обсъждането на уязвимостта на блокчейн и кординацията между регулаторните органи и академичните среди.

Негативно отражение върху търговията в началото на март имаше и заради новината за потенциален проблем с фишинг, насочен към Binance. От ръководството на компанията тогава обясниха, че разследват евентуални нередности в търговията, информира investor.bg.

Японските регулаторни власти пък разпоредиха две борси за криптовалути да спрат работа за срок от месец. Двете борси Bit Station и FSHO получиха заповеди да спрат дейността си до 7 април и да подобрят защитата на активите и информацията за клиентите си.

Междувременно Японската служба за финансови услуги направи предписание на пет други борси за криптовалута, включително Coincheck, тъй като е установила, че защитата на потребителите и управлението на риска на тези борси не е достатъчно добро.

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *