Биткойн като военно решение: Нова идея представена в книга.

В книгата Лоури твърди, че Биткойн има потенциал да бъде използван като военно решение за защита на информацията, а не само за сегашната му употреба като парична мрежа.

Той обяснява, че механизмът Proof-of-Work (PoW), който лежи в основата на проверката на транзакциите с Биткойн, може да бъде използван от военните сили за налагане на ограничения на злонамерени лица чрез физическа работа под формата на организиране на данни.

В създаването и изследването на тези идеи Лоуъри използва знания от различни области, като антропология и компютърни науки. Той представя „Теорията за проекция на властта“ в книгата си.

В благодарностите в книгата се споменават най-верните поддръжници на Биткойн, включително Майкъл Сейлър от MicroStrategy и Питър Маккормак.

Въпреки това, в книгата има и съобщение, че статията не отразява официалната позиция на Министерството на отбраната, Военновъздушните сили или Масачузетския технологичен институт.

Въпреки че книгата получи предимно положителни оценки в Amazon, има и критици, които я обвиняват в „твърде много пожелателно мислене“ и „аргументи, основани на мнение“.

Качеството на книгата беше оценено с максималният брой звезди от мнозинството от около 200 рецензии в Amazon в момента на писане на тази статия.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *