Блокчейн полага основата на дигиталните пари

JPMorgan публикува доклад , в който подробно описва глобалния ентусиазъм за блокчейн технологиите във финансовия сектор.Блокчейн полага основата на дигиталните пари.

Шест мита за блокчейн технологията през погледа на Forrester - CIO.bg

В доклада от 74 страници JPMorgan описа няколко проекта, разработили финансовото приложение за „реалния свят“ и в резултат описва 2019 г. като годината на „възхода на дигиталните пари“.Блокчейн полага основата на дигиталните пари.

В доклада, гигантът в сферата на инвестиционното банкиране в САЩ изяснява много от най-обещаващите случаи на използване, които според нея имат потенциал за широко разпространение във финансовия сектор,информира cryptodnes.bg

Банката описва начина, по който блокчейн – технологията, която позволява да се контролира главната счетоводна книга (леджъра) от множество агенти – бързо се възприема от финансови и политически участници.

Те предполагат, че „основата е вече налице“ за масовото приемане на блокчейн в сферата на „плащания, търговско финансиране и попечителски услуги“, които „остават най-ясните случаи на използване за блокчейн“.

Резултат с изображение за „блокчейн технологии“

JP Morgan казва, че предимствата на технологията са, че улеснява трансграничните плащания с помощта на дигитални активи и позволява някои сделки с акции.

През последните няколко години, изследванията и инвестициите в блокчейн технологията бяха предприети от някои известни търговски марки: Facebook (с тяхната монета Libra), братята Уинкълвос (монета Gemini) и JPMorgan (с монетата JPM).

Правителствата също предприемат действия: Например, в Китай се разработва нов дигитален юан, който ще се регулира от централната банка там, а Банката на Англия обяви началото на проучванията си за създаване на дигитална валута.

Резултат с изображение за „блокчейн технологии“

Опитът да се възприеме успешно технологията на разпределената книга (DLT) и да се създаде дигитална валута започва да наподобява технологична надпревара, отразяваща битката между Уинкълвос и Зукърбърг за това кой да създаде социална мрежа и историческата надпревара с оръжия между запада и изтока.

Докато в доклада се обсъжда възхода на блокчейн технологията – той не е прекалено оптимистичен. След като даде окуражителни описания на промените, фирмата демонстрира проекта за криптовалута като второразрядна инвестиция.

Резултат с изображение за „блокчейн технологии“


„Разработките не са променили опасенията относно ограничената роля, която криптовалутите играят в глобалната диверсификация на портфолиа или като инструмент за хеджиране“, предупреждава JP Morgan.

Те твърдят, че криптовалутата действа като „хедж“, за да защити инвестициите им от загуба на доверие в традиционната валута.

Това се различава от нагласите на много фирми за управление на крипто активи, като Enigma Securities, които наскоро казаха, че смятат, че криптовалутата скоро трябва да играе ключова роля в портфолиата на хедж фондовете.

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *