Братя Галеви туитват: Цветанов, гледай си работата! Няма да се предадем!

„Цветанов, гледай си работата. Няма да се предадем. Венсеремос!“, е посланието, което излезе от името на Пламен Галев в социалната мрежа в сряда.
Веднага посланието беше публикувано във „Фейсбук“ и започна неговото разпространение чрез потребителите там.
С използването на думата „Венсеремос!“, която на испански и португалски значи „Ще победим!“, боен вик на левите в Испанската гражданска война (1936-1939г.), широкоизползван в популярната култура в България през комунистическия период, братя Галеви очевидно се подиграват на МВР и вътрешния министър Цветанов.
Интерес буди и фактът, че регистрацията на Пламен Галев в „Туитър“ е с никнейм на абревиатурата на Министерство на вътрешните работи – @mvrbg.
Говорителят на Окръжна прокуратура – Кюстендил прокурор Марияна Сиракова съобщи по-рано през деня, че в сряда сутринта от областно звено „Охрана“ – Кюстендил е получено писмо в Окръжната прокуратура, от което става ясно, че са върнати на окръжния прокурор присъдите на Пламен Галев и Ангел Христов, по-известни като братя Галеви, предаде БГНЕС.
Пламен Галев и Ангел Христов не са открити на посочените им адреси и незабавно присъдите са изпратени на ОДМВР – Кюстендил за обявяване на лицата за общодържавно издирване, добави прокурор Сиракова.
ОДМВР – Кюстендил е обявил двамата подсъдими за общодържавно издирване.
По-рано в сряда министърът на вътрешните работи Цветанов призова братя Галеви „да бъдат разумни и да се предадат“.
На 3 май Върховният касационен съд (ВКС) потвърди окончателно ефективните присъди на Ангел Христов и Пламен Галев. Те бяха осъдени за рекет и изнудване на по 4 и 5 г. в затворническо общежитие.
Още в петък Окръжна прокуратура – Кюстендил е изпратила присъдите на Пламен Галев и Ангел Христов за изпълнение в областното звено „Съдебна охрана“. Двамата подсъдими имат наложена забрана да напускат територията на страната.
Присъдата е изпълнена за други трима от групата за рекет и изнудване. В затвора в Бобовдол, за да изтърпят наказанията си, вече са Георги Блатски, който трябва да лежи три години и шест месеца, Апостол Чакалов – Тоци, който получи 4 г., толкова зад решетките трябва да лежи и Владимир Ангелов – Стъклето.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *