БСП: Хората изключват телевизора, когато Борисов и българският Брад Пит им обясняват, че живеят добре

По думите му днес цялата власт в държавата принадлежи на ГЕРБ и въпреки това управляващите искат тотален контрол върху всичко – съдебна власт, футболни клубове, агитки. „Върхушката на ГЕРБ направи институциите за посмешище. Борисов третира собствените си народни представители като пионки и ги нарича безделници. Не идва да защити бюджета в Народното събрание, въпреки че това е негово задължение по Конституция”, каза Станишев.
Вчера полицията задържа Николай Колев – Босия, защото в знак на протест хвърли развален домат срещу Народното събрание, Президентството, Министерския съвет, Висшия съдебен съвет. Вероятно г-н Колев е бил задържан за хулиганство при една блестяща полицейска операция от 40 полицейски служители. Очаквам ГЕРБ за пореден път да ме обвинят, че поощрявам безредиците и не уважавам институциите. Но преди да го направят, нека кажем колко българи живеят в мизерия; колко българи изключват телевизора, когато Бойко Борисов и българският Брад Пит обясняват, че хората живеят добре; колко българи са наясно, че законите уреждат интересите на определени кръгове. Всички ли ще арестувате? Няма да ви стигнат РПУ-ата, заяви Станишев.
Утре ще обсъждате процедурни правила за издигане на нов конституционен съдия. Как ще стане това? Забъркахте голям скандал, който е унизителен за българския парламент. Как ще излезете от тази противоконституционна ситуация? Така всяко бъдещо решение на Конституционния съд може да бъде оспорено. Президентът влезе в ролята на патерица за премиера, който забърка този скандал, подчерта лидерът на социалистите.
Според него президентът е нарушил Конституцията с поведението си по време на клетвата на конституционните съдии. Отменете процедурата за избор на главен прокурор, призова Станишев. Кой ще има доверие на такъв главен прокурор, запита той.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *