„Булсатком“ получи лиценз за четвърти GSM оператор

Това потвърдил  пред Econ.bg Пламен Петков, юридически съветник на компанията.  Стойността на лиценза, който е бил даден на собственика на компанията Максим Заяков, е 19 млн. лева.
Основната цел на новия лиценз е да се предлагат пакетни услуги, като се предвиждат и индивидуални такива – телевизионни услуги и телефония, поясни Петков.
Получаването на документа се случва в разгара на кавгата между сателитния оператор и телевизиите bTV и TV7.
Преди два дни пък служители на икономическа полиция влязоха в офисите на ТV +,   която се свързва с „Булсатком“, заради подозрения в двойно счетоводство и данъчни измами на медията.
По-рано днес стана ясно, че „Булсатком“ е изпратила предложение до  TV7 за продължаване на преговорите, с което предлага обособяването на отделен пакет на каналите TV7 и „Super 7“ с отделна такса, 35% от която да остава за телевизията. „Все още няма решение, преговорите продължават“, каза Петков по този повод.
Същото е и положението с bTV, с които са се разбрали при последната си среща да получат от страна на телевизията нова оферта, която да обсъдят, но все още такава не е изпратена. Помолен да коментира дали открива връзка между търговския спор и получаването на лиценз за четвърти GSM-оператор, каквито спекулации се появиха в медийното пространство, Петков заяви, че са възможни всички варианти, но че се надява случаят да не е такъв.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *