Бъдеще без пари в брой представя Visa

Бъдеще без пари в брой, защото светът непрестанно еволюира,  заяви Красимира Райчева, мениджър на Visa за България, на първия Fintech Summit в България, на който представи информация за глобалната визия и новия бизнес модел на глобалния лидер в дигиталните разплащания.  Нейната презентация „Колаборация: заедно по пътя към иновациите“ очерта разбирането на Visa за водещата роля на технологичните платформи. Чрез предоставянето на достъп до отворена платформа, която обслужва 3,2 милиарда картодържатели в 200 страни, Visa дава на банките и партньорите си възможността да изграждат свои собствени мрежи за разплащания.

Visa превръща собствената си технологична мрежа – VisaNet, в платформа за отворена търговия, а Visa Developer Platform (VDP) осигурява опростен достъп до много от най-търсените продукти и услуги на Visa чрез отворена мрежа от приложно-програмни интерфейси. Това дава възможност на всеки специалист в тази сфера да превръща добрите си идеи в нови преживявания в областта на дигиталната търговия. VDP има над 90 приложно-програмни интерфейси, предлагащи достъп до някои от най-популярните услуги на Visa.

Visa е и бъдеще на свързващото звено за създаване на нови платежни и търговски преживявания съвместно с други услуги за мобилни разплащания, социални мрежи, таксиметрови услуги и т. н. Като двигател на промяната, Visa постоянно внедрява иновациите, за да отговори на нуждите на пазара през годините – от кредитни, дебитни и предплатени карти до мобилни разплащания и „Интернет на нещата“. В много отношения Visa е оригиналната финтех компания, която е започнала дигитализиране на платежните услуги още преди 60 години.

През следващите няколко години Visa очаква повече промени в платежната индустрия, отколкото случилите се през последните няколко десетилетия. Тези промени се обуславят от дигитализацията на разплащанията, които проправят пътя за бъдеще без пари в брой. Подходът на Visa към иновациите в 21-ви век се дължи на убеждението, че плащането с Visa в дигиталния свят трябва да бъде също толкова лесно, ако не и по-лесно, отколкото когато плащате с Visa във физическия свят. Трябва да бъде и също толкова сигурно, удовлетворяващо и удобно. Това, което допълнително води до създаването на иновационната стратегия, е голямата възможност за ускоряване на приемането на дигитални разплащания в световен мащаб.

„През последните няколко години Visa основно развива както платформите, така и начина, по който работи с партньори и банки, за да насърчи разширяването на търговската екосистема. Днес Visa свързва повече от 3,2 милиарда картодържатели и 46 милиона търговски локации в 200 страни и територии. Всяка трансакция се осъществява в глобалната мрежа от 16 100 финансови институции VisaNet – една от най-сигурните, надеждни и оперативно съвместими глобални платежни мрежи в света, която обработва повече от 164 милиарда трансакции годишно. Важно е, че всяка трансакция с Visa е защитена от най-съвременната технология за анализи и откриване на измами, за да се гарантира, че потребителите и бизнеса могат да сключват сделки с доверие и увереност“, споделя Красимира Райчева, мениджър на Visa за България.

Стремежът на Visa е да предоставя на хората най-добрите начини за разплащане във всякакви сектори и навсякъде по света. Този стремеж се реализира от Visa хиляди пъти всяка секунда, всеки ден по целия свят. Мрежата на Visa продължава да расте, тъй като все повече потребители и фирми са привличени от бързината, надеждността и сигурността на дигиталните разплащания.

 

Стефан ПРОНЧЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *