България в дъното на класацията “Къде е най-добре да се роди човек през 2013 година”

 
На първо място е Швейцария, следвана от Австралия и Норвегия, а непосредствено преди нас са държави като Египет, Тунис и Иран. В първата десетка са още Швеция, Дания, Сингапур, Нова Зеландия, Холандия, Канада и Хонг Конг. Половината от тези страни са в Европа, но само Холандия е член на еврозоната.
Макар да преминава през тежка криза, Гърция е много по-напред в класацията от страната ни – на 34-то място. България е изпреварена и от всички останали балкански страни. Румъния е на 56-то място, Сърбия – на 54-то, Турция – на 51-о, Хърватия на 46-то, Словения – на 32-о.
При съставяне на рейтинга на държавите сега едновременно се отчитат няколко показателя – среден доход, степента на удовлетвореност на хората и т.н. Така че парите са наистина са важно условие за щастието, твърдят изследователите, но важна роля играят и други фактори. По тази причина САЩ, които преди бяха начело в класацията, този път се оказват на 16-о място, поделяйки го с Германия и отстъпвайки на Тайван и Белгия. Трите най-лоши варианта за 2013 година са Украйна, Кения и Нигерия, която завършва класацията.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *