България и Турция имат възможности за отглеждане на калкан в изкуствени условия

България и Турция обсъдиха възможности за сътрудничество в рамките на XII-то заседание на земеделския управителен комитет между двете страни.

Обменена бе информация за съвместните действия в борбата с болести по животните, както и за засилване на търговията между двете държави.

На срещата бе обявено, че в началото на следващия месец в българската столица ще се състои международен форум, където ще бъдат обсъждени мерките за ограничение и борба с болестите по животните.  Обсъдени бяха и начини за насърчаване на търговията между двете страни, възможности за сътрудничество, обмен на опит и специалисти. Представителите на двете държави се договориха за ускоряване на процедурите на износ на български едри и дребни преживни животни, месо и техни продукти, както и подобряване на сътрудничеството чрез съвместни дейности в областта на фитосанитарните  въпроси и в сферата на здравеопазване на растенията.

Турция заяви готовност за обмен на добри практики и опит при отглеждането на калкан в изкуствени условия, като част от сътрудничеството в областта на опазването на рибните ресурси в акваторията на Черно море. Страните се обединиха около нуждата от съвместни действия и засилване на контрола с цел противодействието срещу нерегламентирания риболов.

Стефан ПРОНЧЕВ

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *