България става регионален център на Heineken за производство на сайдер

Българската бирена фабрика „Загорка“ ще се превърне във фабрика за сайдер. Така не на шега главният изпълнителен директор на компанията Николай Младенов съобщава в интервю за вестник „Капитал“, че ръководеното от него дружество започва ново начинание – производството на сайдер.

Поради тази причина от „Загорка“ са инвестирали в нова производствена линия, която вече работи и бутилира първите бутилки със сладката алкохолна напитка. Тук е мястото да отбележим, че на българския пазар сайдерът се радва на растяща консумация, а към момента го държат изцяло двата най-големи конкуренти на пивоварната – „Карлсберг“ и „Каменица“, съответно с Sommersby и Carling.

Това обаче предстои да се промени, след като „Загорка“ започне промишлено бутилиране на марката Strongbow. И тук идва най-хубавата новина: българската фабрика ще произвежда сайдера за целия регион на Балканите. Така от март съседните ни страни ще пият „български“ сайдер.

Това става и благодарение на собственика на пивоварната Heineken, който в новата си стратегия експандира на пазарате в Централна и Източна Европа със сайдер напитката.

Компанията ще стартира с три разновидности на напитката – ябълка, ябълка с бъз и ябълка с горски плодове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *