Бюро в Рим намира работа в ЕС на млади българи

Инициативата е в рамките на програмата „Твоята първа работа с ЮРЕС“ (Your first EURES job), която е финансирана от ЕК.
Кандидатите трябва да са на възраст между 18 и 30 години, да са граждани и жители на една от страните от ЕС и да търсят работа в друга страна членка на съюза. Процедурата за кандидатстване е максимално опростена и се свежда до попълване на електронен формуляр за автобиография (CV) на английски език на сайта, който постъпва в базата данни.
Сайтът съдържа и подробна информация на английски, италиански и френски за механизма на установяване на контакт с потенциалните работодатели, както и финансовите облаги от използването на системата. Тези облаги са безвъзмездни и от тях се ползват както кандидатите, така и работодателите.
При насрочване на интервю с работодател в чужбина структурата изплаща до 300 евро на кандидата за облекчаване на разноските по пътуването и престоя. В случай, че кандидатът получи трудов договор за не по-малко от шест месеца, е предвидена безвъзмездна помощ до 1200 евро за преместването в чужбина.
Същевременно малките и средни предприятия, които станат работодатели при тези условия, също ще бъдат субсидирани за покриване на разходите за езикова подготовка и професионална квалификация на кандидатите.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *