Вече може да теглим пари в брой от касите в магазина

Тегленето на пари в брой от касите в магазина стана достъпно и за българина от днес.
Иновативната услуга Visa cash backпозволява да се теглят малки суми в брой до 50 лева от касите натърговските обекти, при пазаруване с карта Visa. Супермаркети „Пикадили“ и бензиностанции“Петрол“ АД са първите, които ще предложат услугата в цялата страна.
От нея могат да се възползват всички притежатели на карти Visa (дебитни и/или кредитни), издадени от следните български банки – Обединена българска банка, УниКредит Булбанк, Първа инвестиционна банка, Прокредит банк, Централна кооперативна банка, Банка ДСК, Алианц банк, СИ Банк и Райфайзен банк. Oчаква се скоро и други банки и търговци да предложат услугата.
Процедурата е много лесна и бърза. Докато клиентът плаща за покупките си с карта Visa, той трябва да каже на касиера, че иска cash back. Касиерът ще добави сумата за cash back към общата сума на покупките и ще поиска авторизация на транзакцията с подпис на разписката и/или въвеждане на ПИН код, точно както при нормална транзакция за плащане с карта. Касиерът ще даде на клиента поисканата сума пари в брой. На разписката ще има 3 отделни обозначения – сумата за покупките, за получените пари в брой и общата стойност.
С Visa cash back клиентите могат лесно и сигурно да изтеглят малки суми пари в брой при пазаруване, без да се налага да търсят банкомат. Чрез cash back картодържателите комбинират две транзакции, като печелят време и получват достъп до средствата си на повече места.
„Радваме се да предложим услугата Visa cash back и в България, особено след нейния успех на други европейски пазари. Новата услуга комбинира главните функции на всяка карта – лесно и удобно плащане с възможност за теглене на малки суми в брой директно от касите в търговските обекти“, коментира Красимира Райчева, мениджър на Visa Eвропа за България.
„Услугата се радва на голям интерес в ред държави от централна Европа. Това, както и успешния й старт през последните 2-3 години в държави като Полша и Гърция, привлече вниманието ни и ни накара да отделим сили и ресурси, за да представим услугата и в България“, коментира Коста Йотов, Мениджър „Продажби банкиране на дребно“, ОББ.
Visa cash back предлага много предимства и на търговците. По-голямата употреба на карти намалява разходите за управление на парите в брой и подобрява сигурността. Освен това опитът от други европейски пазари доказва, че предлагането на Visa cash back води до увеличаване на продажбите и на лоялността на клиентите.
Visa cash back е изключително популярна в много европейски държави като Великобритания и Скандинавските страни, където услугата се предлага от повече от 15 години. Трябва да се отбележи, че 1 от всеки 4 транзакции в супермаркети и 1 от всеки 12 транзакции, извършени с дебитни кaрти, във Великобритания включва cash back. Наскоро Visa Европа въведе услугата в Италия, Полша, Ирландия, Чехия, Словакия и Гърция.
Услугата е много популярна и в много други страни извън Европа, като САЩ, Австралия, Сингапур и Южна Африка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *