Взел парите и избягал в България

Кристиян Готье е изпратил SMS на съпартийците си: “Ще дойда чак в 14 часа на заседанието. Много поздрави”. Нито родителите, нито приятелите на Готье са го виждали оттогава. Но за сметка на това са чули много неща за него – за измама, за пране на пари и за български проститутки, пише Financial Times Deutschland.
Касиерът е бил точно на 33 години. От повече от 10 години той е ангажиран член и надежден касиер на Зелената партия в Бранденбург. Градски съветник в предградието Хое Нойендорф. Студент по икономика в Берлин. Но изглежда човекът е имал и тъмна страна.
Първо, във вторник Зелените установяват, че не само касиерът им не идва на събрания, но и парите в касата ги няма. Изчезнала е цялата сума, която е била на сметката на партията, а именно 36 хиляди евро. Парите са източени с много на брой малки по размер траншове. Задействана е прокуратурата на Бранденбург по обвинение за злоупотреба.
Готье не се е появявал и в къщи, като обаче не забравил да си вземе колата. Тъкмо приятелите на Готье от зелените са се опитвали да се окопитят от случилото се, когато е дошла е нова изненада: разбрало се е, че от една година младият мъж е разследван от държавната прокуратура за пране на пари.
Една берлинска банка е доложила до властите за нередовности около сметката на Готье. По информация на други германски медии, от месеци човекът е превеждал на сметката на някаква жена в България „много хиляди евро“.
Приятелите му не искат да се съгласят с подозренията: може би Кристиян е искал да освободи от съдбата на проститутка някоя жена от подземния свят? Съпартийците също не знаят какво да мислят за човека, в когото са вярвали толкова години и не искат да правят публични изказвания.
Чак сега неговите познати и близки си спомнят, че Готье не е бил на себе си от доста време насам. Пропускал е срещи, не се е появявал в университета, не е искал да се занимава вече със счетоводството на партията. Миналият понеделник по негова молба той щял да предаде официално ключа от касата.

По Дарик финанс

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *