Високотехнологичната BIODIT планира да стане публична компания

 

Снимка: Личен архив

Българската високотехнологична компания BIODIT планира да да излезе на борсата, съобщи Money.bg, позовавайки се на източници от компанията.Високотехнологичната BIODIT планира да стане публична компания.

На извънредно заседание на акционерите на 24 януари т.г. е взето решението дружеството да подготви документите за да кандидатства пред Комисията за финансов надзор да одобри проспекта им на първично публично предлагане (IPO) на акции и след това да стартира търговия на Българската фондова борса.

BIODIT е специализирана в разработването на най-високо технологичните биометрични системи за контрол на достъп и работното време, базирани на биометрична идентификация. Сред продуктите ѝ са биометрични брави за безжичен контрол на достъп, устройство за защита от кражба на автомобили и други. Нейни клиенти са компании като Allianz, Lexus, Raiffeisen Bank, Net 1, „Обединена млечна компания“, „Маджаров“ и други.

BIODIT планира да емитира 2.2 милиона нови акции с номинална стойност 1 лев и ценови граници между 1 лев и 1.1 лева. Инвестиционен посредник ще бъде „Карол“.

Към момента компанията има регистриран капитал от 12,5 милиона лева, а след IPO-то той ще бъде увеличен на 14.7 милиона лева, информира infostock.bg.

От решението става ясно още, че всички акции на дружеството ще бъдат регистрирани за търговия на БФБ. От отчета на компанията за 2017 година е видно, че компанията регистрира загуба от 721 хил. лв., а резултатът от предходни години е загуба от 771 хил. лв. През 2017 г. общите приходи са 286 хил. лв. при 273 хил. лв. през 2016 г.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *