Влакове и автобуси се пълнят за морето

От днес „БДЖ – Пътнически превози“ осигурява два нови влака между София и Бургас.

Изкупиха билетите за автобуси до морето - DUNAVMOST.com

Заради очакваното натоварване в посока Черноморието нощните влакове от София за Бургас и Варна ще се движат с увеличен състав на вагоните. Увеличен пътникопоток отчитат и от Централната автогара в София, информира pariteni.bg.

Двата нови влака ще свързват големите центрове от Северна България с Бургас, каза пред БНР инж. Ивайло Георгиев – управител на БДЖ „Пътнически превози“:

„Единият влак ще се движи София  -Карлово – Бургас през нощта, а другият влак ще бъде от Горна Оряховица до Бургас, като той ще вози директни вагони от Русе. Ще преминава през Плевен, Горна Оряховица, Търговище, Шумен, Бургас. Апелираме гражданите да планират по-отрано своите пътувания, да резервират своите места по-рано“.

istock
istock

Близо 100 процента е натовареността на автобусите, които пътуват в посока Черноморието, каза директорът на централната автогара в София Иван Мирославов:„Поне пет дни напред са разпродадени всички билети и места в направление към морето. Превозвачите сами преценяват дали да пускат извънредни. Ако един автобус е пуснат извънреден, той после по направление обратно трябва да се върне празен“.

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *