ВМРО – НИЕ: Скандалите с подслушванията прикриват по-страшни факти

София /КРОСС/ По повод на разразилите се скандали с подслушването на Танов започнахме да мислим дали тези скандали не са изфабрикувани от ГЕРБ, за да прикрият по – страшни факти – България загуби над един милиар лева миналата година. Това се казва в позиция на ВМРО-НИЕ.
В съобщението се казва още:
„Вместо Дянков, Танов и Цветанов да се снимат като доволни текезесари, преизпълнили плана, на фона на заловените тирове контрабандни цигари нека да обяснят как при тяхното управление контрабандата на цигари и алкохол е най – голяма за последните 20 години!
От този факт следват изводите, че финансовата политика на правителството по събиране на приходите е сгрешена. Причините за това най – вероятно са: 1. Дянков е най – лошият финансов министър от 20 години насам; 2.Тези глупави мерки може да са наложени на финансовия ни министър, за да се финансират черните мафиотски и партийни каси; 3. Възможната комбинация от предходните две; 4. Наивното разбиране, че МВР може да се справи с контрабандата, когато има толкова силен икономически интерес, породен от завишените акцизи.
Резултатът е, че България е на трето място по контрабанда на цигари в Европа – печална класация и печален факт.
Още миналата година от ВМРО – НИЕ предупредихме, че България ще загуби над милиард от невнесен акциз и ДДС. Загубените средства можеха да се използват за образование, здравеопазване, социалната сфера. Заради тези средства, които можеха да постъпят и в без това опразнената държавна хазна, ВМРО – НИЕ продължават кампанията си за сваляне на акцизите.
Ако сега поискаме от МВР и Агенция Митници да направят справка колко пари са похарчени в операциите по залавяне на контрабандните цигари, загубата ще се окаже още по-голяма. Като цяло резултатът от демонстративните акции по залавяне на контрабандни цигари е почти нулев. Не беше заловен нито един голям контрабандист, което говори за предполагаем политически чадър над организираната контрабанда в България.
Доволни сме от позицията на СДС. Сега те достигнаха до същото заключение за свалянето на акциза. Жалко е, че предупрежденията на ВМРО – НИЕ не получиха подкрепа още миналата година, но все пак по-добре късно, отколкото никога.
Призоваваме, още веднъж, да се постъпи мъдро и държавнически като се отстрани икономическата причина за контрабандата – необосновано високия акциз.
Тези дни партия Вяра, Морал, Родолюбие, Отговорност – Национален Идеал за Единство ще продължи кампанията си за борба с контрабандата с една интересна акция“.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *