Внесоха вота на недоверие заради отказа от АЕЦ „Белене“

Под искането са се подписали 48 народни представители от левицата, „Атака“ и един независим – Георги Терзийски. „Мотивите за вота са много солидни, но можехме да минем и без тях. Само преди една година премиерът Бойко Борисов много яростно и аргументирано защитаваше нуждата от АЕЦ „Белене“. Това коментира лидерът на ПГ на „Коалиция за България“ Сергей Станишев, цитиран от БТА.
Припомняме ви, че вчера стана ясно, че ПГ на „Атака“ ще подкрепи вота на недоверие. След консултации с левицата националистите ще инициират и подписка за искане на референдум за ядрените мощности у нас, информира БНР.
„Ние дадохме уверение, че ще подкрепим вота на недоверие, в същото време стартираме подписка за събиране на 48 гласа за референдум по въпроса. Имаме уверение също така, че ще съберем подписите, така че ще движим и референдума, който както виждаме вече го искат не само жителите на Белене. Мисля, че повечето българи ще бъдат за строежа на нова централа“, коментира лидерът на „Атака“ Волен Сидеров. Той добави, че след 2021 г. страната ще остане без нито един ядрен реактор и ще се наложи да внасяме ток.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *