Във Венецуела и Куба се молят Чавес да оздравее

За здравето му се молят и в Куба, за която богатата на петрол Венецуела е основен съюзник. Подкрепа изразиха и много южноамерикански лидери, сред които президентите на Боливия Ево Моралес и на Аржентина Кристина Фернандес.
Трите седмици, в които Чавес не се беше появявал публично породиха нови слухове около здравето му. Потвърди ги самият президент.
Със съжаление трябва да съобщя на всички, че последният контролен преглед показа наличието в засегнатата област на злокачествени клетки, каза Чавес. Той призна, че изпитва силни болки и е на обезболяващи и че трябва да се подложи на нова операция – четвъртата, откакто му беше открит рак през юни миналата година.
През октомври 58-годишния Уго Рафаел Чавес спечели четвърти мандат, който му дава право да управлява до 2019-а. Ако не успее да положи клетва, през януари ще има нови избори.
Твоя е душата ми, твоя е люботва ми, изпя Чавес на народа си на тръгване за Куба. За първи път, откакто се знае, че е болен, Чавес допусна възможността да не е на власт и посочи наследника си. Това е 50-годишният вицепрезидент Николас Мадуро, бивш синдикален лидер.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *