В Гърция се очакват масови фалити

Масови фалити се очакват в Гърция от въвеждането на строги ограничителни мерки срещу пандемията, предупреждават от опозицията. Собствениците на фериботи съобщават за риск островите да останат без фериботни връзки.

Гръцката опозиция оцени  политиката на правителството срещу пандемията като „пълен неуспех“.

От утре област Атика, където се намира столицата Атина и живеят  четири милиона гърци, отново  влиза в пълен локдаун, информира bnr.bg.

Социалистите заявиха, че не е възможно да издържи икономиката на страната по системата „от карантина към нова карантина“.

Резултат с изображение за „гърция ковид“

От търговската камара в Атина съобщават, че всяка втора търговска фирма е на прага на фалит. В обръщение към правителството настояват не за помощи, а за промяна в политиката, данъчното облагане и достъп до безлихвени заеми за фирмите.

Резултат с изображение за „гърция ковид“

В същото критично положение се намират търговците и собствениците на малки търговски обекти в цялата страна. Те коментират пред медиите, че не рискуват до поръчват стоки, защото не знаят това “ често отваряне и после затваряне на магазини до кога ще продължи“.

За огромни загуби в морския транспорт съобщават от съюза на собствениците на фериботи. Има реална опасност островите да останат без връзка, поради фалити на трансферни фирми и то предимно компании, които са в целогодишен ритъм на работа. Очакват помощ от държавата и от банките, за да не фалират преди лятото.

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *