В ОЦК вече получават част от заплатите си

Според Анни Георгиев, металург в предприятието r представител на КТ „Подкрепа“, това е „милостиня“, но с намесата на висшестоящи органи парите може наистина да бъдат изплатени.
Всички работници на ОЦК ще получат по една заплата и това не е от господин Захариев, доколкото знаем ние. Това е една милостиня, така да се каже от банките кредиторки. Това е във връзка с празника нали, което е много добре, много хубаво за нас като работници и много добре говори за банката, която си прави една хубава реклама. Представям си го по начина, по който бяха дадени заплатите на миньорите, например, с изрично разпореждане на по-висшестоящи органи в България, така, че нещата могат и да станат.
Категорично няма да спират съоръженията и ще чакат нов инвеститор, каза Николай Николов от стачния комитет в комбината:
Това е някаква светлина в тунела. Един хубав случай, хората ще посрещнат някои свои нужди, защото те имат бая финансови проблеми като цел. Най-накрая някаква светлина в тунела и някакво започване на развързване на възела. Поддържане на съоръженията, това е хубаво, защото хората се бяха отчаяли, те искаха да спрат всичко. Просто искаме инвеститор, искаме да работим, това е всичко.
По-рано днес ръководствата на КНСБ и Синдикална федерация „Металици“ призоваха изпълнителния директор на ОЦК-Кърджали – Славея Стоянова, да се откаже от подписа си, с който е дала съгласие дължимите 4 млн. лева от ГОРУБСО-Мадан на ОЦК АД да бъдат преведени на Първа инвестиционна банка. Синдикатът настоя отново парите, постъпили по сметката на ОЦК-Кърджали, да бъдат разпределени за издължаване на работните заплати в комбината и за въвеждане на завода в експлоатация. По този начин ще бъде разрешен острия социален конфликт, който ако ескалира, ще бъде с непредвидими последствия.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *