Георги Костов се ангажира да бъде изработен изцяло нов Закон за горите

Заместник-министърът на земеделието и храните Георги Костов се е ангажирал да бъде изработен изцяло нов Закон за горите, в който ще бъдат отразени някои от препоръките в доклада, като разделянето на функциите на държавната власт, свързани с охраната и контрола от стопанско-икономическите функции на сектора.

Това е станало на среща с представители на Европейската банка за възстановяване и развитие, на която са обсъдени задълбочаване на сътрудничеството, както и изпълнение на препоръките от доклада изготвен от ЕБВР за бъдещото развитие на горския сектор, съобщиха от МЗХ.
Той е посочил още, че се предприемат мерки и за опазване на горите от незаконни практики. Двете страни са обсъдили и възможностите за привличане на чуждестранни инвестиции в сектора, както и разнообразяване на приходите на Изпълнителната агенция по горите, които в момента зам.-министър Костов е заявил, че се генерират само от дървесина. Дискутирало се е и производството на енергия от биомаса чрез реализирането на съвместни проекти в сектора.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *