Гранични полицаи иззеха над 200 000 къса контрабандни цигари

Над 200 000 къса контрабандни цигари са иззети при спецоперация, проведена от служители на „Гранична полиция“ на територията на Бургас, Варна и Драгоман. Това съобщиха от МВР в пресбюлетина си днес. В хода на проведените действия, близо до „Слънчев бряг”, бил спрян за проверка товарен автомобил. При инспекцията граничните полицаи открили специално изграден в  тайник, в който били укрити 21 000 къса цигари с молдовски акцизен бандерол и други 21 000 къса – без бандерол.  Задържани са водачът на товарния автомобил и още двама мъже – българин и украинец.

По същото време граничните полицаи извършили проверки и на шест депа за временно съхранение на акцизни стоки в региона на Варна. Там те намерили и иззели над 38 000 къса цигари, част от които облепени с молдовски и македонски бандерол, а друга – без български акцизен бандерол. Задържани са двама български граждани.
Други над 165 000 къса цигари, контрабанден внос от Сърбия, са задържани от служители на Регионалната гранична дирекция – Драгоман. Акцизната стока били укрита  в товарни композиции на БДЖ. До този момент са задържани петима български граждани, на които ще бъде повдигнато обвинение, ако се докаже тяхното участие в контрабандната пратка.

 

Ели ЯНЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *