Гърците теглят от влоговете си, за да преживяват

Притиснати от кризата, гърците продължават да теглят от спестяванията си в банките, за да преживяват. Цитирани от радио Атина данни на централната банка показват, че през юни влоговете на предприятия и домакинства са намалели с 3,3 млрд. евро в сравнение с предишния месец.
От началото на годината спестяванията са отбелязали спад от порядъка на 7 на сто, а от сметките са били изтеглени 16, 3 млрд. евро, предаде Дарик.
Гръцкият вестник „Кердос“ пък съобщава, че международната агенция за кредитен рейтинг „Мудис“ съзира светлина по отношение на страната, но предупреждава за нисък растеж в Европа, съобщава гръцкият в..
Агенцията прогнозира, че гръцкият дълг ще се стабилизира на 150 на сто от БВП през 2013 г. и след това ще започне да спада.
Според „Мудис“ програмата за икономии, следвана от гръцкото правителство, не се отнася само до постигането на бюджетна стабилизация, а включва и структурни реформи, които ако бъдат реализирани напълно, ще доведат до увеличаване на конкурентноспособността на гръцката икономика и ще дадат тласък на растежа в средносрочен план.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *