Г-20 инвестира $5 трлн. за справяне с рецесията

Страните от Г-20 ще инвестират в световната икономика $5 трлн. за справяне с очертаващата се икономическа рецесия в резултат на коронавирусната пандемия. Това договориха техните лидери по време на видеоконферентна среща под председателството на краля на Саудитска Арабия Салман.Г-20 инвестира $5 трлн. за справяне с рецесията.

Снимка от срещата на Г-20 взриви фейсбук

Руският президент Владимир Путин предложи създаването на специален фонд, който да финансира най-пострадалите държави:

„В тази връзка може да се помисли за създаването под егидата на Международния валутен фонд на специален фонд, финансиран на първо място със средства от централните банки, емитентите на валути, включени в кошницата на МВФ, информира economynews.bg.

След това да се даде право на всеки член на МВФ да взема средства от дадения фонд, пропорционални на неговия дял в световната икономика, при нулева лихва и за продължителен период“.Г-20 инвестира $5 трлн. за справяне с рецесията.

Г-20 - клубът на богатите - Webcafe.bg

Руският лидер подчерта, че е важно по време на кризата да бъдат създадени свободни от търговски войни и санкции зелени коридори за доставка на лекарства, храни, оборудване и технологии:

Ролята на Г-20 в световните дела

„В идеалния случай трябва да бъде въведен солидарен мораториум на ограниченията върху стоки от първа необходимост, както и на финансовите трансакции за закупуването им.“

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *