Дизелор e първата българска верига бензиностанции с колонки за електромобили

 

Снимка: Дизелор

Компанията Дизелор стана първата българска верига бензиностанции, която монтира зарядни станции за електромобили в свои обекти. Засега такива устройства има в бензиностанциите от веригата в градовете Стамболийски и Нови пазар.Дизелор e първата българска верига бензиностанции с колонки за електромобили.

„Взехме решение да инвестираме в колонки за електромобили, за да подкрепим собствениците на такива устройства и да позиционираме нашата компания от рано в един иновативен сегмент, който тепърва предстои да се разраства. Електрическата мобилност е сред най-перспективните нови области на иновация и се радвам, че по този начин Дизелор се превръща в част от може би най-значимата промяна в автомобилния сектор откакто той съществува“, споделя Стоил Арнаудкин, управител на Дизелор.

Електростанцията в град Нови пазар вече се използва редовно. За инсталиране на втората зарядна станция екипът на веригата избира град Стамболийски, поради неговата комуникативна локация – между областните центрове Пловдив и Пазарджик. Освен това на мястото има и директна отбивка от магистрала Тракия за пътуващите от и към столицата, информира infostock.bg. Водачите на електрически автомобили могат бързо и лесно да откриват локациите за зареждане с помощта на удобния онлайн локатор и мобилно приложение – VsichkoTok.bg.Дизелор e първата българска верига бензиностанции с колонки за електромобили.

Веригата разполага с шест бензиностанции на територията на страната в градовете София, Пловдив, Стамболийски, Варна и Нови пазар. В бъдеще тя планира увеличаване броя на електрическите зарядни станции, посрещайки нарастващото търсене от страна на собствениците на електромобили.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *