Доминик Строс-Кан отново в центъра на секс-скандал

На Строс-Кан беше поставена мярка „временен арест“ веднага, след като пристигна за разпит в жандармерията в 8:00 часа местно време. Той е бил докаран в автомобил със затъмнени стъкла, но все пак лицето му е можело да се види. Извикан е бил и адвокатът му.
Полицията в Лил разследва мрежа за проституция във Франция и Белгия със замесени полицаи и други служители.
Очакваше се Строс-Кан да бъде разпитан във връзка с предполагаемото си участие в секс партита в ресторанти и клубове в Париж, Вашингтон, Мадрид, Виена и белгийския град Гент, за да се установи дали е знаел, че поканените жени са били проститутки. Редица пътувания на последните са били организирани и финансирани от двама френски бизнесмени.
Тъй като предварително се знаеше, че Строс-Кан ще се яви на разпит, пред входа на жандармерията се бяха събрали голяма група журналисти, фоторепортери и телевизионни оператори.
Припомняме ви, не за първи път бившият шеф на МВФ попада в окото на секс-буря. Доминик Сторс-Кан беше арестуван на 14 май тази година по обвинения за изнасилване и сексуално посегателство над 32-годишната камериерка-гвинейска бежанка Нафисату Диало. Строс-Кан категорично отрече вината си. След ареста си той подаде оставка от поста си на ръководител на МВФ, а съдът го пусна под домашен арест и гаранция от 5 млн. долара.
Впоследствие прокуратурата оттегли обвиненията си срещу  Кан  и той беше оневинен, тъй като се оказа, че камериерката „нееднократно е изричала неистини“ в рамките на разследването и е предоставила на властите на САЩ недостоверни сведения, които засягат нейната имиграция в страната.
Впоследствие стана ясна пикантната информация, че по сюжета от гореописания скандал се готви порно филм. Компанията-продуцент – My Porn Production, обяви, че за финансирането на лентата ще разчита на дарения от потенциалната аудитория на филма. Беше изчислено, че той ще струва около 277 хиляди долара.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *