До 5 г. дроновете превземат пазара на потребителски роботи

След около 5 години дроновете (безпилотни летателни апарати) ще заемат по-голяма част от пазара на потребителски роботи, пише TechNews.bg.

Тази година доставките на потребителски роботи ще възлязат на 33 млн. броя в световен мащаб, а стойността на пазара се оценява 3,5 млрд. долара. Към 2025 г. двата показателя ще нараснат петкартно, достигайки съответно 165 млн. броя и $17 млрд., прогнозира анализаторската компания ABI Research.

Още към 2021 г. дроновете ще съставляват по-голямата част от пазара на потребителски работи. В момента играчките формират над половината от общите доставки в сектора, а потребителските дронове са най-бързо растящият сегмент и ще останат такъв в рамките на десетилетие, отбелязва ABI.

Дроновете ще изпреварят по брой роботизираните играчки след няколко години. Към 2021 г. голяма част от доставките на потребителки роботи ще се падне на квадрокоптерите, сочи анализът.

Първо място по генериране на приходи в близките десет години ще заемат роботите за управление на домакинството. След тях още през 2020 г. ще се наредят дроновете, а към 2025 г. на трето място ще се изкачат персоналните роботи-помощници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *