Дрон влезе в Гинес

С изумително постижение от 263 километра в час, квадрокоптерът DRL RacerX влезе в „Книгата за рекорди на Гинес” като най-бързата машина с батерии и дистанционно управление, съобщиха от разработчика Drone Racing League (DRL) – компания, която се счита за лидер в професионалните гонки на дронове.

Рекордьорът DRL RacerX дори е постигнал още по-висока скорост по време на полета, но съгласно условията, в Книгата на Гинес се записва средната скорост, получена при движение по участък с дължина 100 метра в двете посоки – напред и назад.

Безпилотният апарат е проектиран и направен от инженерния екип на DRL начело с Райън Гъри. Квадрокоптерът тежи 800 грама и се задвижва от перки, въртящи се със скорост 46 000 оборота в минута, информира technews.bg. За захранването на дрона отговаря двойка батерии с капацитет по 1300 мАч.

 

 

 

 

financebg.com

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>