Дъщерното дружество на ББР финансира 200 микро фирми за 1 година

Това съобщиха на пресконференция от ръководството на дружеството. В събитието участваха Асен Ягодин, председател на УС и главен изпълнителен директор на ББР, Илия Караниколов, член на УС и изпълнителен директор на ББР, и председател на Съвета на директорите на МФИ ДЖОБС и Мартин Ганчев, член на съвета на директорите и изпълнителен директор на МФИ ДЖОБС.
МФИ ДЖОБС е част от групата на Българска банка за развитие и е създадена като наследник на проекта JOBS – заетост чрез подкрепа на бизнеса, управляван от МТСП и Програмата за развитие на ООН. Основната мисия на компанията е да подпомага приоритетно сектора на микро фирмите в страната, като по този начин им дава възможност да развият своя бизнес и да изградят добра кредитна история. За развитие на дейността по финансиране на микро предприятията през май т.г. ББР увеличи капитала на дружеството с над 3 млн. лв.
 Микрофинансиращата институция отпуска кредити и лизинг до 25 000 евро или еквивалента им в лева за закупване на техника, финансиране на инвестиционни проекти, както и заеми за оборотни средства. Срокът за погасяване на инвестиционното финансиране е до 5 години, а гратисният период е до 12 месеца. Срокът за погасяване на оборотните кредити е до 24 месеца. Погасителните вноски и гратисният период се договарят според инвидивуалните нужди и прогнозите за паричните потоци на всяка отделна фирма.
 Микрофинансиращата институция разполага с бизнес мрежа от близо 40 посредници, които имат офиси на територията на цялата страна. От представителствата може да се получи информация за всички продукти на компанията, както и да се разчита на експертна помощ при подготовката на документите за кандидатстване. Освен в бизнес центровете подробна информация за продуктите, документите за кандидатстване и др. на МФИ ДЖОБС може да бъде намерена на интернет сайта на компанията www.mfi.bg. Одобрение за финансиране се получава до една седмица от предоставяне на всички необходими документи за разглеждане на искането за финансиране.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *