Дянков закрива и Държавния резерв

Той добави, че това е структура с доказана неефективност и закриването й ще спести 80-90 млн. лв. годишно на държавата, а в момента в резерва работят около 600 души.
Министрите нямат право да се оплакват от предвидените за ведомствата им средства от новия бюджет, тъй като в голяма част от тях има възможности за допълнителни приходи. Който се оплаква, може да си търси друга работа, никой не се е родил министър, каза още Дянков.
Финансовият министър съобщи още, че ще изпрати писма до всички кметове на общини в страната за намаляване състава на администрациите им с 15 %. Който откаже няма да получи допълнителни плащания през годината, обясни финансовият министър.
Днес той откри строителната площадка на последния участък от автомагистрала „Марица“, представляващ 3.4 км подходен път към ГКПП – Капитан Андреево. Възложител на проекта е Министерството на финансите. Участъкът е включен във втория проект за улесняване на търговията и транспорта, финансиран от Международната банка за възстановяване и развитие и съфинансиран от държавния бюджет.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *