Д. Гяуров обвини Цв. Цветанов в „серия от грешки“ при ареста на лекари в Горна Оряховица

Винтервю за „Хоризонт“ депутатът Димо Гяуров обвини министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов в „серия от грешки“ по повод ареста на лекари в Горна Оряховица и съобщи, че снощи полицията е влязла в дома на директора на болницата в Горна Оряховица, за да конфискува мобилните телефони на семейството му.

„Аз снощи бях в Парламента, когато се обади шефът на болницата. Аз си позволих лично да му дам указания да не изпълнява незаконосъобразни разпореждания на полицията. Но съм изумен, че в 21-ви век в България, член на Европейския съюз, може да се вихри милиционерщина. Днес ще се опитам да изясня дали това е по указание на министъра на вътрешните работи, или е нечие своеволно действие. Ако е своеволно действие, този, който си го е позволил, трябва мигновено да се маха от там“, заяви Димо Гяуров.
Синята коалиция ще предложи текстове в правилника за дейността на Народното събрание, които да заместят липсата на етичен кодекс на народните представители, каза още Димо Гяуров, койтое член напарламентарната етична комисия, по повод скандала с участието на депутати в промоция на мобилни телефони.
„За кой ли пореден път казуси, които априори е известно, че не могат да бъдат решени от нашата комисия поради липсата на нормативни актове, поради липсата на законови основания ние да се занимаване с една или друга преписка, ни се прехвърлят, за да се замаже ситуацията и да се запуши устата на публиката“, заяви депутатът от Синята коалиция.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *