Европеец отново е третият най-богат човек в света

Състоянието на основателя на Inditex, която притежава редица модни марки, в това число и Zara, вчера е нараснало с 1.93 млрд. долара до 46.6 млрд. долара.
Конкурентът му за третото място Уорън Бъфет вчера губи 212 млн. долара до 45.7 млрд. долара и пада до четвъртото място в класацията.
Мексиканецът Карлос Слим продължава да е най-богатият човек в света с лично състояние, оценявано на 73.3 млрд. долара, въпреки че вчера губи 1.01 млрд. долара.
На 9.5 млрд. долара от него изостава Бил Гейтс, чието състояние вчера намалява с 222 млн. долара, до 63.8 млрд. долара.
Челната петица се оформя от основателя на Oracle Лари Елисън, който разполага с 40.4 млрд. долара, или с 329 млн. долара по-малко от понеделник.
В дъното на класацията състоянието на руския милиардер Леонид Микелсон нараства с 376 млн. долара до 16.8 млрд. долара. Микелсон заема 39-о място в индекса на милиардерите на Bloomberg, но интересното в случая е, че той е на път да се сдобие с титлата най-богат човек в Русия.
Микелсон, който контролира най-големия частен газов производител в Русия Novatek, вече изостава само с 400 млн. долара зад най-богатия руснак в момента Алишер Усманов. Последният заема 38-о място в класацията на милиардерите със 17.2 млрд. долара, след като вчера състоянието му се увеличава със 174 млн. долара.

finansi

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *