Еврото доближава триседмичен връх

Еврото доближава отново до 3-седмичен пик в навечерието на първия тур от президентските избори във Франция, които ще се проведат в неделя.

 

Към 9 часа българско време единната европейска валута се търгува на ниво от 1,0717 долара и се очаква да нарасне до 1,0778 долара – максимум, достигнат в края на март.

Вниманието на инвеститорите е насочено към президентските избори във Франция и снощната престрелка на символичния за Париж булевард „Шанз Елизе“, където загина един полицай и двама души бяха ранени. Отговорност за престрелката пое Ислямска държава.

Последните социологически проучвания показват, че още на първия тур центриста Емануел Макрон ще победи ултрадесния кандидат Мари льо Пен, която иска да извади Франция от Европейския съюз.

Ако Макрон отиде на балотаж след неделното гласуване, всички прогнози го определят за краен победител и бъдещ владетел на Елисейския дворец след втория тур, който е насрочен за 7 май.

Доларът се търгува без резки колебания на нива от 109,25 йени, отстъпвайки част от спечеленото спрямо японската валута вчера, благодарение на коментарите на министъра на финансите на САЩ Стивън Мнучин, информира infostock.bg. Той каза, че администрацията на Тръмп много скоро ще обяви плана си за данъчни реформи, с което се опита да разсее съмненията, че американският президент ще съумее да прокара пред Конгреса законопроект за изменение на данъчния кодекс.

Британският паунд се задържа на ниво от 1,2811 долара, прибавяйки почти 2,2 процента от началото на седмицата, благодарение на решението за провеждане на извънредни парламентарни избори във Великобритания.

 

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *