AT&T брои за „Тайм Уорнър“ 86 млрд. долара

AT&T – или това е английската абривиатура на американският телекомуникационен гигант Ей Ти енд Ти – обяви, че купува конгломерата „Тайм Уорнър“ (Time Warner) за близо 86 млрд. долара. Това прави покупката  е една от най-големите сделки на изтичащата година, до края на която не се очаква такъв рекорд на пазарите.

Остава обаче да бъде одобрена от антимонополните регулатори. Ей Ти енд Ти вече е третият най-голям доставчик на кабелна телевизия в Съединените американски щати.

Председателят и главен изпълнителен директор на компанията Рандъл Стивънсън категорично коментира, че не очаква да има никакви пречки. Това е идеалното съчетание на две компании с допълващи се силни страни, което може да доведе до нов подход в работата на медийната и комуникационната индустрия за клиентите, авторите на съдържание, дистрибуторите и рекламистите, заяви той.

Целта на сделката е да предостави на клиентите „избор, качество, стойност и преживявания, нямащи равни на себе си, които ще определят бъдещето на медиите и комуникациите“, а новата компания ще поведе следващата вълна иновации в медийната и комуникационната индустрия, се казва в прессъобщението на Ей Ти енд Ти.

Това е страхотен ден за „Тайм Уорнър“ и акционерите ѝ. Обединяването с Ей Ти енд Ти значително ускорява възможностите ни да предоставяме своите марки и изключително съдържание на потребителите чрез много платформи, както и да се възползваме от огромните възможности, създадени от растящото търсене на видеосъдържание, коментира председателят и главен изпълнителен директор „Тайм Уорнър“ Джеф Бюкс. Очаква се сделката да бъде приключена до края на следващата 2017 година.

––––-

„Тайм Уорнър“ е един от големите играчи в киното, телевизията и видеоигрите. Активите на компанията включват мрежите Ейч Би Оу (HBO), Си Ен Ен (CNN), Ти Би Ес (TBS) и Ти Ен Ти (TNT), както и филмовото студио „Уорнър брадърс“. „Тайм Уорнър“ притежава и 43% акции от клас А в Си Ем И (CME) – мажоритарният собственик на опериращата в България bTV Медиа Груп.

 

Ели ЯНЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *