Елана Агрокредит набра 4,4 млн. лв. и IPO-то е успешно

Записани и платени са 4 415 435 акции от увеличението на капитала на Елана Агрокредит АД, с което дружеството надвиши заложения по проспект минимум от 2 млн. акции, определен за успешно първично публично предлагане и увеличението е успешно, събобщиха от компанията.

Елана Агрокредит АД специализирано дружество за предлагане на кредитиране чрез финансов лизинг на земеделски производители за покупка на земеделска земя.

Набраният капитал възлиза на 4 415 435 лв., защото всяка акция е с емисионна цена 1 лв. Така общият капитал на Елана Агрокредит достига 5 115 435 лв. С вече набрания капитал Елана Агрокредит ще реализира заложените планове за дейността си по предоставяне на финансов лизинг върху земеделска земя, като увеличи средствата със заемен капитал. Компанията е в напреднал стадий на преговори за привличане на кредитно финансиране.

Очаква се Елана Агрокредит да започне да се търгува на БФБ-София в края на ноември 2013 г.

За последните 3 години Елана Агрокредит е само третата компания, която решава да направи дебют на Българска фондова борса.

„Очакваме ръст в цената на земята и рентите с 5-10% годишно“, заяви Камен Колчев, изпълнителен директор на Елана Агрокредит АД.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *