„Еърбъс“ А330 вероятно се е разпаднал във въздуха

Изчезналият при полет от Рио де Жанейро до Париж самолет на „Ер Франс“ вероятно се е разпаднал във въздуха. Говорител на бразилски медицински експерти, пожелал анонимност, заяви, че откритите в океана тела са с множество фрактури на ръцете и краката. Според съдебен медик, работил в американската Национална служба за безопасност на транспорта, от това може да се направи извода, че самолетът се е разпаднал във въздуха, предаде Дарик. Откритите големи парчета от самолета са още едно доказателство за тази теория, смята той. Според него, ако самолетът се е разбил при допира си с водната повърхност, човешките тела и отломките са щели да бъдат ситно раздробени.
Вчера Пол-Луи Арсланян, директор на френското Бюро за разследвания и анализи (БРА), което води разследването на трагедията от френска страна, съобщи, че разследването на причините, довели до катастрофата на самолета „Еърбъс“ А330 се доближава към края си.
Арсланян съобщи, че досега са намерени над 400 парчета от самолета. Някои от отломките са толкова големи, че е било нужно да се викат кранове, за да бъдат извадени от водата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *