Заваляха първите сигнали за нередности при гласуването

Дежурният прокурор е разпоредил проверка, която трябва да приключи до 13 часа.
Един мъж в Хасково е задържан в полицията за подозрение за купуване на гласове. Сигналът е получен на тел.112 в 9.30 часа. На място до избирателни секции в квартал „Орфей“ е изпратена оперативна група, която е арестувала мъжа.Два сигнала за нарушения са постъпили в ОИК-Каварна за разлепени в близост до секцията агитационни материали. И от Шабла има сигнал за нарушения, но той е подаден директно в ЦИК.
От щаба на една от партиите във Варна са подали жалба до Общинската избирателна комисия в община Дългопол и до Централната избирателна комисия заради съмнения за купуване на гласове. В една от секциите в общината представители на политическа сила, регистрирана за изборите, са отмятали гласувалите в предварително изготвени списъци на гласоподавателите.
Около 10 жалби са подадени в ОИК – Несебър. Те са свързани с това, че в рамките на 50 метра по закон няма право да има агитационни материали.
Само за няколко часа в общинската избирателна комисия в Търговище са постъпили близо десет сигнала за нерегламентирана агитация пред изборните секции. Нито един от тях не е потвърден и изборния ден продължава нормално. Близо 5 хиляди млади хора имат право да гласуват за първи път. В град Попово и село Зелена Морава има и двама столетници, които се очаква да гласуват в по-късните часове.
Полицията извършва проверки по два сигнала за неправомерни действия в разградското село Стражец, където кандидати на една от политическите партии извозвали с автомобили избиратели до секциите. В Исперих, Кубрат и Лозница няма регистрирани сигнали за нарушения в изборния ден.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *