Заглавие: Прогнози се очертава Биткойн (BTC) да падне под $25,000 – ето защо

Растящият таван на дълга в САЩ има негативно влияние върху рисковите активи, като може да доведе до спад на стойността на Биткойн до около $25,000. Това влияние не се ограничава само до крипто пазара, но засяга и фондовия. Близката корелация на Биткойн с фондовия пазар създава подходящи условия за спад на цената на криптовалутата при подобни пазарни ситуации.

Според министъра на финансите Джанет Йелън, САЩ се очаква да достигнат тавана на дълга до 1 юни. Този факт генерира много несигурност при инвеститорите, като те са предпазливи преди важното решение да бъде взето. Нарушаването на тавана на дълга може да има значителни икономически последици, които също са фактор в намаляването на интереса към рисковите активи.

Очаква се САЩ да повишат тавана на дълга, както правят в продължение на години, макар и много въпроси, свързани с икономиката, да остават без отговор. Тези условия ще продължат да въздействат на крипто пазара и да намаляват цените на Биткойн и други рискови активи в близко бъдеще.

Ако Биткойн продължи да пада през следващия месец, цената му може да достигне $25,000. Буловете все още се държат на подкрепата на $26,000, но тя е несигурна и дори леко повишаване на натиска може да я пробие. В дългосрочен план дигиталният актив все още има потенциал за ръст, но в краткосрочен период очакванията са консервативни.

В момента Биткойн се търгува на $26,450, като спадна с 0,16% за последните 24 часа и 1,44% за седмицата.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *