Започва коледното онлайн пазаруване в САЩ

Американските потребители пазаруват повече онлайн по време на коледните празници в сравнение с други периоди на годината. Всъщност коледното онлайн пазаруване тепърва започва. Счита се, че голяма роля за разрастването на онлайн пазаруването, особено за Коледа, играе мобилния смартфон.

„Черният петък“ заема около 25% от разходите на клиентите в САЩ, което е удвояване спрямо данните за онлайн пазаруването от преди пет години. Трафикът идва предимно от мобилни устройства. Някои аналитични проучвания показват показател от около 35% на продажбите направени през мобилни устройства.

Непрестанното и системно нарастване на онлайн заявките през последните две години изправят пред изпитание търговските отдели на фирмите и най-вече тяхната способност да организират своята логистика така, че да отговорят адекватно на потребителските заявки.

Този процес е предизвикателство и за куриерските компании, защото именно те ще трябва да осъществят безброй доставки до офисите и домовете на милиони клиенти и то, в рамките на краткия времеви период от преди Коледа до към Нова година.

 

Митко ДИНКОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *