Застреляха петролен шеф от ExxonMobil

Мокфорд е бил убит при излизане от италиански ресторант в предградие на белгийската столица Брюксел.
Директорът е прострелян три пъти, единият от които е дошъл след падането му не земята. Съпругата му също е пострадала, след като е била ударена с твърд предмет. Докладите на очевидци сочат, че двамата са се приближавали към автомобила си при произвеждането на изстрелите. След това откъм паркирания срещу ресторанта автомобил Lexus са били забелязани да бягат двама мъже. Единият от тях е носел каска за мотоциклет.
Интересното е, че белгийската полиция е наложила пълно информационно затъмнение на инцидента, който се предполага, че се е състоял на 14 октомври. Убийството не е било разгласено досега в интерес на следствието, уточнява bTV.
Едва днес и британското външно министерство се е намесило, потвърждавайки смъртта на Мокфорд. Таблоидът Independent изтъква, че мъжът е служител на петролната компания от 70-те години на XX век. Той е бил отговорен за маркетинговия отдел на ExxonMobil Chemicals за Европа, занимаващ се с рекламирането на „по-зелени“ видове горива.
Полицията в Белгия разглежда няколко възможни версии за убийството на британеца, включително опит за кражбата на автомобила му, макар и возилото да е останало на място.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *