Затваря хотели в Златни пясъци

В Златни пясъци вече започнаха да затварят хотелите заради липсата на туристи. Някои ще затворят тази седмица, а други са го направили още на 15 август, съобщи пред TravelNews Георги Щерев, председател на Съюза на хотелиерите на Златни пясъци.

Германия: Не ходете във Варна и Златни пясъци

Причината за по-ранното приключване на сезона е в анулирането на чартърните програми на германските туроператори до Варна. Последните чартъри с германски туристи на концерна DER Touristik, в който влиза големият туроператор ITS, бяха на 18 август.

В момента в курорта има предимно българи, румънци, а от тази седмица и малко израелци. Според Щерев много малко хотели ще останат да работят и през септември. Доста хотели и заведения в курорта въобще не отвориха този сезон, информира expert.bg.

На Златни пясъци туристи си светели с фенерчета, в краката им ...

В средата на август Германия постави областите Варна и Добрич в забранителния червен списък за пътуванията на нейните граждани.

Мярката засегна курортите Златни пясъци, Свети Константин и Елена и Албена. Област Варна вече е извадена от списъка, но полетите вече са прекратени. Чартърната програма, с която се водят гости в трите комплекса се прекрати преждевременно с един месец.

Хотел Адмирал Златни Пясъци

Засега ситуацията в Слънчев бряг е по-добра въпреки, че 70% от хотелите въобще не отвориха тази година. Работещите обекти в Слънчев бряг ще продължат да приемат гости до 10 септември, каза Елена Иванова, зам.-председател на Съюза на собствениците в курорта.

Български туристи се очаква да има до празниците около 6 септември. Освен българи в момента най-много туристи има от Румъния, Германия, Полша и Украйна.

 

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *