За 4 г. бизнес картите Visa са се увеличили с 42%

За последните 4 години издадените карти Visa на български фирми са се увеличили с 42%, а транзакциите с тях са нараснали с 38 на сто. Това показват данните на „Visa Eвропа“.

Само за периода юли 2014 – юни 2015 г. транзакциите достигат 3 млн. Общият потребителски разход на фирмените карти е над 360 млн. евро, или стабилен ръст от точно 38% за същия период.

„В периода на слаб икономически растеж, който последва глобалната финансова криза, бизнесът в България съвсем естествено се фокусира върху рационализиране на разходите си, а доставчици и търговци се ангажират с намирането на нови начини за увеличение на своите приходи. Това, което наблюдаваме във Visa, e, че българските фирми все повече постигат тези цели, като се разплащат към своите партньори чрез бизнес карти“, коментира Красимира Райчева, мениджър на „Visa Европа“ за България.

Бизнес картите Visa са свързани с разплащателната сметка на фирмата в случая на дебитна карта или към одобрения кредитен лимит при кредитните карти и носят както името на фирмата, така и името на физическото лице, което е упълномощено да ползва средствата.

Това може да е лицето, което представлява фирмата, както и упълномощени служители. Обикновено за всяка карта може да се определи лимит на средствата, които могат да се ползват с нея, на дневна, седмична или месечна база. Лимит може да бъде наложен и на тегленето в брой, и на плащанията при търговци.

Притежанието на бизнес карта е бърз и сигурен начин за предоставяне на служебни аванси и използване на фирмени средства в рамките на определен от фирмата паричен обхват, посочват от компанията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *