Земеделските производители продължават с протестните си действия

330 селскостопански машини от Хасково и Стара Загора останаха на 2 км. от ГКПП Капитан Андреево, охранявани от частна фирма. Зърнопроизводителите ще проведат митинг в 10ч. Те ще останат в импровизирания лагер до четвъртък, когато Народното събрание ще гласува бюджет 2012. След това, ако исканията им не са удовлетворени, земеделците ще предприемат стачни действия – блокада на международния към Турция и затваряне на ГКПП „Капитан Андреево”, предаде кореспондентът на БНР в Хасково Дора Атанасова
Протестират и земеделските производители от Пловдивско. С над 100 селскостопански машини те ще се придвижат от село Труд към Пловдив , където ще блокират за половин час Карловското шосе, съобщи Ангел Вукодинов, председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите:
Може би някъде се печели, но далеч не е такава ситуацията за всички райони и всички култури. Не може вицепремиер на страната да каже: „Разпределението на бюджета е честно, обаче ако не слушат, то може да стане още по-честно” Селскостопански машини бяха охранявани цяла нощ и край ямболското село Тенево. Зърнопроизводителите от района, заедно с техниката, са в готовност да блокират главен път 1-7, от Петолъчката до ГКПП „Лесово”.
Земеделските производители от Сливенско ще тръгнат с близо 150 машини в два лъча от селата към областния град. С трактори, фадроми, комбайни и автомобили те ще се съберат на митинг в Сливен. Протестите ще продължат на Петолъчката, където ще се присъединят и земеделци от Ямбол, Бургас, Карнобат и Стралджа. Те няма да блокират пътища, а ще изчакат там решението на правителството.
В 10 часа в района на Дунав мост ще бъде възобновен протестът на зърнопроизводителите, който оставиха своите трактори и комбайни с охрана цяла нощ в района.
Врачанските фермери ще блокират от 12 часа за час международния път Е-79. Протестните действия във вторник предшестват национална стачка, която синдикатите планират за сряда.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *